Brazilac i Argentinac
54

Neymar izgubio loptu, saigrač mu poručio da smiri igru pa se nakon toga posvađali na terenu

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Brazilski nogometaš Neymar tokom meča 5. kola grupne faze Lige prvaka protiv Manchester Cityja ušao je u žustru raspravu sa saigračem Leonardom Paredesom i to nakon što je izgubio jednu loptu na sredini terena.

Neymar je u finišu prvog poluvremena uzeo jednu loptu na svojoj polovini, krenuo je s njom nazad prema vlastitom golu i to u trenutku dok su se tri njegova saigrača doslovno ukopala u mjestu, a nakon što je pokušao dodati prema naprijed, pogriješio je dodavanje i izgubio loptu.

Paredes je odmah gestikulirao Neymaru da smiri igru i da ne žuri, a zvijezdi PSG-a se to nije svidjelo pa je krenula svađa i nešto žustrija rasprava na terenu. Jasno, City je tokom prvog poluvremenu bio znatno bolja ekipa i ovakva svađa samo je plod loše igre francuskog tima. Situaciju možete pogledati ovdje.

Neymar je na kraju rukama odmahnuo prema Paredesu i jasno mu stavio do znanja da ne želi trpiti kritike, a brojni evropski mediji izdvojili su ovaj detalj te napisali da on najbolje pokazuje da međusobni odnosi u PSG-u još uvijek nisu na nivou koji se traži i očekuje.

Podsjećamo, Manchester City je nakon preokret pobijedio rezultatom 2:1. PSG je poveo golom Mbappea, uzvratio je Sterling koji je pogodio za 1:1, a pobjedu ekipi Pepa Guardiole donio je Gabriel Jesus.