Nogomet
0

Neymar: City ima dobre igrače, ali mi smo iskusniji

Totalsport
Neymar (Foto: AFP)
Neymar (Foto: AFP)
Barcelonin brazilski napadač Neymar vjeruje da bi razlika u iskustvu mogla igrati odlučujuću ulogu u susretima protiv Manchester Cityja u osmini finala Lige prvaka.

"Čitam u novinama kako će nas City pobijediti s obzirom na to koliko puno zabijaju u Engleskoj. Rekao bih ipak da su oni realno dosta iza nas. Imaju dobre igrače, ali mi imamo znatno više iskustva u ovom takmičenju. Respektirat ćemo ih, ali ako budemo koncentrirani i odigramo kako možemo i znamo, prolazimo dalje", optimističan je Neymar uoči prve utakmice na Etihadu u utorak navečer.

Brazilski napadač prošle sedmice se vratio treninzima nakon povrede gležnja zbog koje je pauzirao od početka januara, te je i zabio u ligaškoj pobjedi 6-0 protiv Rayo Vallecana.

"Naravno da sam jako sretan što sam se oporavio uoči susreta protiv Manchester Cityja. Zbog toga sam i prešao u Barcelonu, kako bih uživao u iskustvu igranja ovakvih utakmica. Nama je svako takmičenje važno, ali Liga prvaka je ipak nešto posebno i ja sanjam najviše taj naslov ove sezone", rekao je Neymar.