Nije sretan u Parizu
10

Neymar bi se mogao vratiti u La Ligu, žele ga Barcelona i Real Madrid

Klix.ba
Neymar (Foto: EPA-EFE)
Neymar (Foto: EPA-EFE)
Špekulacije o budućnosti brazilskog nogometaša Neymara su uvijek prsutne, a najnovije govore da se on želi vratiti u Španiju iako je u PSG stigao prije nešto više od godinu dana.

Dvadesetšestogodišnji Neymar se nije navikao na život u Parizu niti može pronaći motivaciju u francuskoj Ligue 1 pa stoga želi povratak u špansku La Ligu. Sada se postavlja pitanje čiji će dres obući, Barcelonin ili pak Realov.

O Barceloni se već priča, posebno nakon što je Neymar posjetio trening centar ovog kluba, a također je u odličnim odnosima s ključnim igračima katalonskog tima. Osim toga, Barcelona bi ga bez sumnje dočekala raširenih ruku, ali bi upravu trebalo uvjeriti nakon Brazilčevih izjava poslije napuštanja kluba.

"Predsjednik je smiješan", rekao je ranije Neymar govoreći o predsjedniku Josepu Mariji Bartomeuu.

Za Neymara je zainteresovan i Real, koji je novac uložio u renoviranje stadiona Santiago Bernabeu umjesto da dovede zamjenu za Cristiana Ronalda. Predsjednik kluba Florentino Perez također želi vidjeti Neymara u svom klubu.

Real je javno tokom ljeta odbacivao navode da je u kontaktu s Brazilcem, ali je navodno tajno slao poruke da će imati više šanse za osvajanje Zlatne lopte ukoliko dođe na Santiago Bernabeu.

Neymar je također sve više u sjeni Kyliana Mbappea, tako da brazilski nogometaš nije više sretan u Parizu.