Zvijezda PSG-a
48

Neymar bi mogao naslijediti Ronalda u Real Madridu

Klix.ba
Neymar (Foto: EPA-EFE)
Neymar (Foto: EPA-EFE)
Prema pisanju pojedinih španskih i britanskih medija, nogometaš PSG-a Neymar bi mogao biti nasljednik Cristiana Ronalda u Real Madridu.

Neymar trenutno igra svoju prvu sezonu u PSG-u otkako je tokom ljeta stigao iz Barcelone u transferu vrijednom rekordnih 200 miliona eura.

Međutim, uprkos tome što je postigao 11 golova u 12 utakmica, brazilski internacionalac nije zadovoljan u PSG-u te bi mogao napustiti klub već na kraju sezone.

Španski Diario Gol piše da Ronaldo uopće nije iznenađen mogućim dolaskom 25-godišnjeg Neymara u Real Madrid. Navodno je njegov saigrač Marcelo, koji je u prijateljskim odnosima s Neymarom, Ronaldu rekao da Brazilac ne namjerava ostati u PSG-u. On je navodno prije svega nezainteresovan za život u Parizu, a nezadovoljan je i trenerom Unaijem Emeryjem, tačnije, njegovim metodama treninga i "dosadnom" taktikom.

Zbog toga je Neymar raspoložen za povratak u Španiju, gdje bi igrao za Real.

Predsjednik Reala Florentino Perez prema pisanju pomenutog portala namjerava dovesti Neymara u klub čim on odluči napustiti PSG. Osim toga, Neymar je rekao vlasniku PSG-a Nasseru Al-Khelaifiju da će otići za dvije sezone ukoliko ne osvoji Ligu prvaka.

Neymar također gaji nadu da će osvojiti Zlatnu loptu, što je i najveći razlog zbog kojeg je odlučio napustiti Barcelonu.