Premiership
28

Newcastle tragično ostao bez izuzetno važne pobjede, Benitez pred otkazom u Evertonu

K. H.
Ekipa Newcastlea na tragičan način ostala je bez izuzetno važne pobjede u borbi za opstanak u engleskom Premiershipu, a oni su na kraju samo remizirali protiv Watforda na svom stadionu rezultatom 1:1.

Nakon prvih 45 minuta nije bilo pogodaka, a domaći su imali tek jednu šansu u 11. minuti preko Joelintona koji je pogodio prečku.

Ipak, ono što nisu uspjeli napraviti u prvom, igrači Newcastlea su napravili na početku drugog poluvremena kada je Saint-Maximin lijepo pogodio za 1:0 i izazvao erupciju oduševljenja na St' James Parku.

I kada se činilo da će domaći tim mirno privesti meč kraju i osvojiti tri izuzetno važna boda, Joao Pedro u 88. minuti pogađa za 1:1 i tako svom timu donosi veliki bod, također u borbi za opstanak.

Za Newcastle je još teže jer je u istom terminu Norwich pobijedio Everton na svom stadionu rezultatom 2:1. Keane je u 16. minuti postigao autogol, a samo dvije minute nakon toga Idah pogađa za 2:0. Utješni gol za Everton, koji bi mogao smijeniti Rafu Beniteza nakon ovog poraza, postigao je Richarlison u 60. minuti.

U izuzetno efikasnom meču Wolves je pobijedio Southampton na svom stadionu rezultatom 3:1. Jimenez je doveo domaće u vodstvo, Coady je povećao na 2:0, no gosti se nisu predali pa preko Ward-Prowsea u 84. minuti dolaze do smanjenja rezultata.

Ipak, končanih 3:1 postavio je Adama Traore golom u prvoj minuti sudijske nadoknade.

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore