Ashley prodaje klub
0

Newcastle se prodaje za 114 miliona eura

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Engleska nogometna ekipa Newcastle, koja je u nedavno okončanoj sezoni 2008/09. ispala iz elitne Premier lige, danas je objavila da je na prodaju za 114 miliona eura.

Vlasnik Mike Ashley je još u subotu izjavio da je pri vođenju kluba, koji je prije sedam dana ispao u drugu ligu, napravio nekoliko slabih poteza i da želi što prije prodati klub sa St. James' Parka. Ashley je podlegao pritisku pristalica kluba iz sjeverozapadne Engleske i odlučio prodati klub za 114 miliona eura.

Ashley se obogatio u poslu sa sportskom opremom, a 2007. godine je kupio Newcastle za 152 miliona i od tada je izgubio više od sto miliona eura.

U prošloj sezoni, u kojoj su navijači također zahtijevali njegov odlazak, namjeravao je prodati klub za 456 miliona eura, ali mu nije uspjelo da pronađe kupca.

Ashley je engleskim medijima nagovijestio da zasad postoje "tri zainteresirane strane koje žele obaviti posao", te je rekao da će mediji o tome biti informisani do kraja juna. Dotad bi se trebao znati novi vlasnik kluba sa St. James's Parka.