Ostao u PSG-u
21

New York Times objavio detalje Mbappeovog basnoslovnog ugovora

N. K.
Kylian Mbappe na konferenciji za medije (Foto: PSG)
Kylian Mbappe na konferenciji za medije (Foto: PSG)
Otkriveni su finansijski detalji koji stoje iza novog mega ugovora Kyliana Mbappea s Paris Saint-Germainom.

Očekivalo se da će Francuz na ljeto potpisati ugovor za Real Madrid, ali njegov sadašnji klub uspio je sklopiti dogovor koji jednostavno nije mogao odbiti.

On je detaljno govorio o ugovoru u intervjuu za The New York Times koji je objavljen danas.

Prema The New York Timesu, Mbappe će biti plaćen 251,46 miliona eura za tri sezone za koje je potpisao ugovor, odnosno otprilike oko 83 miliona eura po sezoni.

Neki od naslova koji su pratili njegovu odluku da ostane u PSG-u tvrdili su je novac iz Katara bio ogroman da bi se mogao oduprijeti, a The New York Times navodi da je Mbappe dobio oko 125 miliona eura kao bonus za potpis, odnosno najveću uplatu isplaćenu nekom igraču bez ugovora u historiji sporta.

Međutim, on je u intervjuu insistirao da ogromne sume novca koje su mu nudile nisu bile ono što ga je vodilo da donese konačnu odluku.

"Zato što gdje god da odem, dobit ću novac, takav sam igrač gdje god da odem", rekao je.

Mbappe je također izrazio iznenađenje jer je francuski predsjednik Emmanuel Macron razgovarao s njim kako bi pokušao da ga zadrži u PSG-u i, shodno tome, u francuskoj eliti.

"Nikad nisam zamišljao da ću razgovarati s predsjednikom o svojoj budućnosti i karijeri, tako da je to nešto ludo, stvarno nešto ludo. Rekao mi je: 'Želim da ostaneš, ne želim da sada odeš jer si toliko važan za državu.' Rekao je: 'Imaš vremena da odeš, možeš ostati još malo.' Naravno, kada vam predsjednik to kaže, to se računa", rekao je Mbappe o pozivu koji je dobio od predsjednika.