Svašta!
419

Nevjerovatni podaci Transfermarkta: Messi u Hajduku - 39 posto šansi

D. P.
Messi je ipak prezadovoljan u Miamiju (Foto: EPA-EFE)
Messi je ipak prezadovoljan u Miamiju (Foto: EPA-EFE)
Tokom današnjeg dana pojavile su se informacije o vrlo ambicioznim planovima splitskog Hajduka na transfer tržištu, no najpopularniji sajt za tržišnu vrijednost igrača "Transfermarkt" večeras je otišao korak dalje.

Transfermarkt, na čijim se stranicama mogu pronaći informacije o svim svjetskim nogometašima i njihovim tržišnim vrijednostima, iz nekog razloga povezao je Lionela Messija s transferom u splitski Hajduk.

Prema informacijama Transfermarkta, Hajduk ima nevjerovatnih 39 posto šansi da dovede za mnoge najboljeg igrača svih vremena koji trenutno igra u američkom Inter Miamiju.

Naravno, od toga neće biti ništa, ali je očigledno Transfermarkt, nakon što je legendarni Gennaro Gattuso preuzeo Hajduk, "nasjeo" i na šalu da bi Messi mogao pojačati klub s Poljuda.

Podsjetimo, tokom današnjeg dana hrvatski mediji prenijeli su da je novi sportski direktor Hajduka Nikola Kalinić vrlo odlučan u namjerama da u splitski klub dovede Edina Džeku i Ivana Rakitića. Oba transfera su znatno realnija od Messijevog dovođenja.

Messijev profil na Transfermarktu
Messijev profil na Transfermarktu

Inače, Transfermarkt za svakog nogometaša ima poseban segment u kojem računa postotak šansi da pređe u neki klub, a često se ispostavi da onaj klub s najvećim procentima na ovoj stranici zaista bude naredna destinacija tog igrača.

No, ovoga puta će sasvim sigurno pogriješiti, uprkos svoj ambicioznosti splitskog kluba. Inače, Messi je prezadovoljan u Inter Miamiju i to će mu, ako je vjerovati najavama, biti posljednji klub u karijeri.