Lider je na tabeli
73

Nevjerovatni Haris Medunjanin za polusezonu srušio rekord karijere, proživljava drugu mladost

D. P.
Medunjanin je drugi strijelac lige (Foto: Screenshot)
Medunjanin je drugi strijelac lige (Foto: Screenshot)
Svojevremeno sjajni nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Haris Medunjanin ove sezone proživljava novu mladost u španskom Castellonu i već je zabilježio najefikasniju sezonu u karijeri.

Medunjanin je u Castellon stigao kao podrška treneru Dicku Schreuderu koji ga je doveo iz Zwollea. Bivši reprezentativac BiH očekivao je samo epizodnu ulogu u kojoj bi bio i igrač i pomoćnik trenera Nizozemca, no iz utakmice u utakmicu se nametnuo u najvažnijeg igrača.

Castellon je trenutno prvi tim trećeg ranga španskog nogometa i na odličnom je putu da se prvenstveno zahvaljujući Medunjaninu plasira u Segundu.

Trenutno je u toku zimska pauza i ona završava danas za Medunjanina i ekipu, a ono što je najimpresivnije, jeste da je bh. veznjak već postigao osam golova na 16 nastupa ove sezone.

Iako se tek radi o polusezoni, Medunjanin je srušio lični rekord postigavši osam golova. Tokom karijere najefikasnija sezona bila mu je 2006/2007 u Sparti Rotterdam kada je postigao sedam golova, ali za 34 utakmice.

Posljednji pogodak u nizu nekada velikog miljenika navijača BiH pogledajte u sljedećem prilogu na 1:18 videosnimka. To je bio gol u važnoj pobjedi nad Murcijom rezultatom 2:1.

Očigledno je da bh. veteranu godi život u Španiji. Osim osam pogodaka, dodao je šest asistencija i pretvorio se u pravi motor ekipe. Istovremeno, u ovom trenutku je i drugi strijelac lige, iako se ne radi o napadaču.

Medunjanina danas očekuje nastavak sezone, a sa svojim Castellonom gostovat će Sanluquenu.