Minimalni ofsajdi
18

Nevjerovatan peh: Mariju Gomezu VAR zbog milimetara poništio tri pogotka na jednom susretu

E. B.
VAR tehnologija je već uveliko postala sastavni dio vrhunskog nogometa, a igrači i navijači zbog nje često budu na rubu živaca.

Neizvjesnost da li će zbog nekog milimetarskog ofsajda biti poništen ili priznat pogodak se može "rezati nožem", a nakon konačne odluke na jednoj strani nastaje veliko slavlje, a protivnike baca u očaj.

Zamislite tek kako se osjećao jučer Mario Gomez kojem je VAR poništio tri pogotka, sva tri zbog milimetarskih ofsajda.

Njegov Stuttgart je gostovao u Sandhausenu i poražen je rezultatom 2:1. Domaćin je poveo u 1. minuti kada je pogodio Bouhaddouz, a u 10. minuti Gomez je pogodio za 1:0. No, VAR je rekao - milimetarski ofsajd.

Bouhaddouz je potom povećao na 2:0 u 24. minuti, a u 45.+3. minuti Gomez postiže makazicama prelijep pogodak. VAR je opet rekao "ne". Drugi ofsajd. Ponovo milimetarski.

Gomez treći put pogađa u 71. minuti i odmah gleda u sudiju. VAR je i treći put presudio protiv napadača Stuttgarta koji je u nevjerici posmatrao šta se dešava. Na taj način legendarni Gomez je zbog nekoliko milimetara ostao bez hat-tricka, a Stuttgart bez sigurne pobjede.

Stuttgart je uspio postići počasni pogodak u 89. minuti kada je sa bijele tačke pogodio Wamangituka za konačnih 2:1.

"Ovo je izuzetno gorak okus. Za nas napadače VAR je katastrofa. Sretan sam što sam na kraju karijere pa se neću morati nositi sa ovim narednih deset godina. Ovo je prvi poništeni čisti hat-trick u historiji", rekao je razočarani 34-godišnji Gomez nakon meča.