Premiership
2

Neumoljivi Manchester City pregazio i očajni Tottenham

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Manchester Cityja pobijedili su na Etihad stadionu u okviru 24. kola Premiershipa ekipu Tottenhama rezultatom 3:0 te su tako potvrdili fenomenalnu formu upisavši 11. uzastopni ligaški trijumf.

Građani su od početka meča krenuli žestoko. Držali su posjed lopte i imali nekoliko zaista odličnih prilika, dok se Tottenham uglavnom skoncetrisao na odbranu.

Nagrada za dobru igru Cityju je stigla sredinom prvog poluvremena kada je Rodri realizirao penal. Ujedno je 1:0 bio rezultat prvog poluvremena.

[TWITTER]1360671391545229317[/TWITTER]

Samo što se krenulo s centra u nastavku meča City je udvostručio vodstvo. Bila je to duga akcija ekipe Pepa Guardiole gdje je Sterling uposlio Gundogana koji neumoljivo trese mrežu gostiju.

Gundogan u posljednje vrijeme igra fantastično, a to je potvrdio i u 66. minuti. Golman Ederson je ispucao dugu loptu koja dolazi do Gundogana koji mirno realizuje priliku za konačnih 3:0.

City se učvrstio na prvom mjestu Premiershipa sa sedam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Leicester, koji ima i utakmicu više. S druge strane, Tottenham je tek na osmoj poziciji.

Rezultat i strijelci:

Manchester City - Tottenham 3:0 (Rodri 23', Gundogan 50', 66')

Tabela: