Igrač s druge planete
117

Neumoljivi Cristiano Ronaldo srušio brojne rekorde i nastavio pomjerati granice

K. H.
Cristiano Ronaldo (Foto: EPA-EFE)
Cristiano Ronaldo (Foto: EPA-EFE)
Kapiten nogometne reprezentacije Portugala Cristiano Ronaldo postao je prvi evropski igrač koji je postigao 90 i više pogodaka u dresu reprezentacije, a sa četiri pogotka koja je postigao protiv Litvanije on je stigao na brojku od 93 gola u državnom dresu.

Neumorni Ronaldo još jednom je pomjerio granice nogometnih dosega i rekorda, po ko zna koji put potvrdio je status jednog od najboljih igrača današnjice, a susret protiv Litvanije bio mu je 161. u dresu reprezentacije Portugala.

U pomenutom susretu Ronaldo je postigao osmi hat-trick u državnom dresu, što mu je ujedno bio 54. u karijeri, a nogometna reprezentacija Litvanije je čak 40. različita ekipa protiv koje je uspio postići gol i upisati se u listu strijelaca.

Također, sjajni Ronaldo oborio je i rekord po broju pogodaka postignutih u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i trenutno se nalazi na brojci od 24 pogotka, čime je prestigao legendarnog Irca Robbieja Keanea koji ima 23.

Ronaldo se dodatno približio Irancu Aliju Daeiju na listi najboljih strijelaca u historiji za reprezentaciju i trenutno ima 16 pogodaka manje.