Nije bilo ugodno
4

Nervozni Jürgen Klopp se svađao s članovima Evertona, procurili detalji rasprave

K. H.
Jurgen Klopp i Duncan Ferguson
Jurgen Klopp i Duncan Ferguson
Trener Liverpoola Jürgen Klopp imao je zanimljivu raspravu s Duncanom Fergusonom tokom jučerašnjeg derbija protiv Evertona i to nakon što je njemački stručnjak u jednoj situaciji tražio penal za svoj tim.

Britanski novinari koji su bili na Anfieldu donose priču da se pomoćnik Carla Ancelottija - Duncan Ferguson, počeo glasno smijati kada je Klopp tražio da se njegovom timu dosudi penal, što je posebno iznerviralo njemačkog stručnjaka koji je odmah reagovao.

"Zašto se ti smiješ", pitao je Klopp Fergusona, a kako mu pomoćni trener Evertona nije odgovorio već je samo gledao u njegovom pravcu zadovoljan rezultatom, u pomoć je stigao defanzivac Karamela Seamus Coleman:

"Dozvoljeno nam je pričaš ili to samo ti možeš raditi, Jurgen?"

Podsjećamo, Everton je u ovom meču slavio pobjedu rezultatom 2:0, što im je prvi trijumf na Anfieldu još od 1999. godine, a za Liverpool je ovo bio četvrti vezani poraz na domaćem terenu u prvenstvu čime su srušili negativan rekord iz 1923. godine.

[TWITTER]210220086[/TWITTER]

Liverpool i Everton nakon ovog kola imaju po 40 bodova i nema sumnje da će gradski rivali voditi veliku bitku za četvrto mjesto koje vodi u Ligu prvaka.