Jedan vidi sve
18

Neretljak: Moji momci su pobjednici bh. nogometa, onaj gore nas nagrađuje

Piše: O. T.
Trener Metalleghea Mato Neretljak zadovoljan je osvojenim bodom na gostovanju protiv Čelika (0:0) u 8. kolu Lige za opstanak Bosne i Hercegovine. Neretljak je poručio da su njegovi igrači "pobjednici bosanskohercegovačkog nogometa" aludirajući na aktuelne priče o namještanjima utakmica u Premijer ligi BiH.

Naime, nakon domaćeg remija protiv Olimpica (1:1) u prethodnom kolu Metalleghe se našao na udaru javnosti zbog snimka u kojem se golmanu Olimpica Dejanu Bandoviću nudi 10 hiljada maraka da "brani pod ručnom". Neretljak očigledno smatra da je javnost obmanuta i neupućena.

"Prvo bih čestitao Čeliku na odličnoj utakmici, svojim kolegama Skočibušiću i Paviću od srca želim sve najbolje. Moji momci su pobjednici. Pobjednici bosanskohercegovačkog nogometa, jer ovo sve što se radi, ova hajka... Onaj gore vidi i on nas nagrađuje. Još jednom čestitke Čeliku na lijepoj igri. Mislim da smo zaslužili bod. Bilo je defanzivno. Ja znam da nije lako, ali ovdje niko nije skoro uzeo bod", rekao je Neretljak.

U narednom kolu Metalleghe na domaćem terenu u Banja Luci dočekuje Široki Brijeg. Neretljak se nada pobjedi.

"Nama je svaka utakmica ista. Mi smo svugdje gosti. Pokušat ćemo. Idemo pobijediti, ali imamo mnogo igrača koji su van pogona. Idemo rekuperirati se i odigrati što bolju utakmicu", kazao je trener tima iz Jajca.

Pavle Skočibušić, trener koji predvodi Čelik s klupe u službenim utakmicama i tako mijenja trenera Borisa Pavića koji mečeve zbog administrativnih razloga gleda sa tribina, smatra da su se gosti "dobro branili".

"Teška utakmica. Imali smo inicijativu. Pokušali smo na sve načine postići pogodak. Gosti su se dobro branili i zasluženo su osvojili bod. Pokušat ćemo savladati Olimpic i izboriti opstanak u ligi", rekao je Skočibušić.