Sukob navijača
27

Neredi na ulicama Splita uoči utakmice Hrvatske i Mađarske

N. K.
Foto: Dalmacija danas
Foto: Dalmacija danas
U Splitu je sinoć došlo do sukoba hrvatskih i mađarskih navijača koji su se centrom grada u grupi i pod pratnjom policije vraćali s plaže prema mjestu gdje odsjedaju, javljaju hrvatski mediji.

Iako u Splitu vladaju nezapamćene mjere osiguranja, policija nije uspjela spriječiti bliski susret domaćih navijača s gostima iz Mađarske, ali je zaustavila eskalaciju nasilja.

"Jedan mađarski navijač je povrijeđen. Intenzitet povrede još nije poznat. Privedeno je pet hrvatskih državljana i jedan mađarski državljanin", za portal Dalmacija Danas rekla je glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Ana Čepić.

Inače, jučer ujutro u Splitu je napadnut i kombi mađarskih registracija, a policija je za Index saopštila kako su napadači uhapšeni.

"Dva stakla na parkiranom kombi vozilu mađarskih registrarskih oznaka oštećena su oko 11 sati, a u njima nije bilo osoba. U toku je kriminalističko istraživanje nad tri osobe koje se dovode u vezu s događajem", rekli su u splitskoj policiji.

Podsjetimo, jedna od ključnih utakmica u borbi za Evropsko prvenstvo između Hrvatske i Mađarske igra se danas na Poljudu u 20:45 sati, a u Splitu se očekuje oko 1.700 navijača Mađarske.