Bez prisustva publike
35

Neprepoznatljiv prizor s utakmice Lige prvaka, nogomet bez navijača je tužan

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Tužna scena stiže nam iz Valencije sa stadiona Mestalla gdje se uzvratni meč osmine finala Lige prvaka između domaćeg kluba i Atalante igra pred praznim tribinama zbog širenja epidemije koronavirusa.

S obzirom na to da je Italija najugroženija zemlja u Evropi kada je u pitanju koronavirus, odlučeno je da se uzvratni meč između Valencije i Atalante igra pred praznim tribnama.

Već u 3. minuti gosti iz Italije stižu u vodstvo golom koji je postigao Iličić s bijele tačke, da bi u 21. minuti Gamieri poravnao na 1:1 i tako vratio domaćem timu nadu za prolazak u narednu fazu. Podsjećamo, Atalanta je u prvom meču pobijedila rezultatom 4:1.

Ipak, sve ono što se dešava na Mestalli palo je u drugi plan usljed činjenice da se meč igra pred praznim tribinama i da nema navijača bez kojih je atmosfera na stadionu tužna.

Jedini "navijač" na stadionu je legendarni fan Valencije Vicente Navarro koji je preminuo 2019. godine, a kako je bio veliki fan ovog kluba odlučili su mu napraviti statuu na tribinama, pa je "on" večeras jedini navijač na stadionu.