Stiže novi veznjak
67

Neminovan odlazak Pjanića iz Barcelone nakon što je klub dogovorio veliko pojačanje

K. H.
Franck Kessie (desno) (Foto: EPA-EFE)
Franck Kessie (desno) (Foto: EPA-EFE)
Nogometaš iz Obale Slonovače koji trenutno igra za Milan Franck Kessié gotovo izvjesno će naredne sezone postati novi igrač Barcelone, a to bi u konačnici trebalo značiti da će naš Miralem Pjanić otići iz ovog kluba i karijeru nastaviti u nekoj drugoj sredini.

Kessiéu ugovor s Milanom ističe na kraju ove sezone, a iako su nekoliko mjeseci pregovarali u vezi s novim ugovorom koji bi zadržao ovog veznog igrača na San Siru, čini se da od toga neće biti ništa i da će on napustiti klub i izvjesno karijeru nastaviti u Barceloni.

Ranije su interes za Kessija pokazivali engleski klubovi, prije svega Manchester United i Tottenham, no nisu ga uspjeli angaživati, a sada će karijeru nastaviti kod Xavija u Barceloni i to bi mu ujedno trebao biti i vrhunac karijere.

Pouzdani novinar za transfere Fabrizio Romano je objavio da su u Barceloni iskoristili početak reprezentativne pauze da završe sve kada je u pitanju Kessie i da je samo pitanje trenutka kada će sve biti objavljeno.

Ovaj igrač bi u Barceloni trebao imati platu od 6,5 miliona eura, a njegov dolazak u Barcelonu znači i gotovo siguran odlazak Miralema Pjanića iz ovog kluba i to nakon što mu istekne jednogodišnja posudba u Bešiktašu.

Pored Busquetsa, Barceloni će u veznom redu ostati De Jong, Pedri, Gavi i Kessie, a pored još nekoliko mladih igrača koji čekaju svoju šansu, gotovo je nemoguće zamisliti da će Pjanić naredne sezone dobiti bilo kakav prostor u ovom klubu. Ranije su mediji u Italiji pisali da je interes za njegovo dovođenje pokazala ekipa Napolija.