I ranije privlačio pažnju
63

Nemanja Matić bijesan zbog političke odluke Grčke: Bivša braćo, nećemo vam oprostiti

D. P.
Matić je ove polusezone stigao u Lyon (Foto: Screenshot)
Matić je ove polusezone stigao u Lyon (Foto: Screenshot)
Proslavljeni srbijanski nogometni reprezentativac Nemanja Matić bijesan je na Grčku zbog glasanja u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope.

Vijeće Evrope je prije dva dana dalo zeleno svjetlo Kosovu za članstvo u ovoj organizaciji, a izvještaj je sastavila grčka poslanica Dora Bakoyannis. Nacrt je prethodno odobrio Komitet za politiku i demokratiju ove organizacije.

Upravo zbog toga, ali i zbog činjenice da je od pet grčkih poslanika samo jedan glas bio protiv prijema Kosova u Vijeće Evrope, Nemanja Matić se oglasio na društvenim mrežama i ispoljio bijes zbog takvog stava.

"Eeeh Grci, bivša braćo, ovo vam nećemo oprostiti", poručio je Matić na Twitteru, iako za nogometaše nikada nije bilo poželjno upletati se u politička pitanja.

Matić je i ranije dolazio u centar pažnje zbog sličnih stvari jer je odbio nositi cvijet maka u znak obilježavanja Dana primirja u Prvom svjetskom ratu. Dok su svi nogometaši engleske Premier lige nosili cvijet na reveru, Matić je to odbio.

Inače, nekadašnji reprezentativac Srbije danas je član francuskog Lyona, u čije je redove došao u januaru. Napravio je sjajnu karijeru igrajući za Manchester United, Chelsea, Benficu, Romu...