Nogomet
24

Nemanja Bilbija: Presretan sam, lijepo je osvojiti dvije titule u nizu

Piše: D. B.
Nemanja Bilbija
Nemanja Bilbija
Nogometaši Zrinjskog su danas postali prvaci BiH pobjedom nad Mladosti rezultatom 3:0, a jedan pogodak za Plemiće postigao je Nemanja Bilbija. Ovo je njegova druga titula u nizu.

Bilbija je prvi dio sezone proveo u Splitu, a onda je tokom zimskog prelaznog perioda stigao u Zrinjski. Bila je to dobitna kombinacija, kako za njega, tako i za mostarski klub.

"Na prvi dio sezone se ne želim osvrtati, a drugi dio je protekao sjajno, pa na kraju prvenstva slavim titulu sa svojim saigračima. Svaki od nas je dao svoj doprinos da se ovo dogodi, titula zasluženo ide u Mostar", izjavio je Bilbija za portal Klix.ba.

On je postigao nekoliko važnih golova za Zrinjski u jeku borbe za titulu.

"Ispalo je tako da sam postizao važne golove, ali je cijela ekipa zaslužna za naše pobjede. Bez ovih momaka ne bih ni ja uspio, tako da im se zahvaljujem", rekao je napadač Plemića.

Banjalučanin iza sebe ima tri osvojena trofeja u nizu. Sa Sarajevom je 2014. godine osvojio Kup BiH, godinu kasnije sa istim klubom je postao prvak BiH, a ove godine se šampionskom titulom okitio kao igrač Zrinjskog.

"Znači mi puno ovaj uspjeh, lijepo je osvojiti tri trofeja, Kup BiH, a onda i dvije titule u nizu. Zaista sam presretan", istakao je Bilbija.

Ako Zrinjski zadrži ekipu na okupu, sljedeće sezone bi mogao napraviti iskorak u Evropi.

"Ova ekipa je veoma dobra, a koliko može u Evropi naredne sezone, zavisit će od toga ko će ostati, a ko otići. Mislim da možemo mnogo, posebno uz povoljan žrijeb u pretkolu. Sve su to dobre ekipe", završio je Bilbija.