Nogomet
118

Heroj Zrinjskog Nemanja Bilbija: Gol protiv Sarajeva mi mnogo znači, ali ne kao provokacija

Piše: D. B.
Nemanja Bilbija (Foto: Klix.ba)
Nemanja Bilbija (Foto: Klix.ba)
Bivši mladi reprezentativac BiH Nemanja Bilbija večeras je spasio bod Zrinjskom u utakmici 19. kola Premijer lige BiH u kojoj su Plemići odigrali 2:2 sa Sarajevom.

"Derbi je ponudio dosta borbe i prilika za pogodak, tako da ima prolaznu ocjenu. Danas sam debitovao i postigao gol, što je idealno za mene. Drago mi je zbog pogotka, jer sam prošao kroz težak period, imao sam povredu i nisam igrao nekoliko mjeseci. Puno mi znači i to se moglo vidjeti, nije to nikakva provokacija, nego je gol važan zbog mog samopouzdanja i nastavka prvenstva", izjavio je Bilbija.

Plemići su tokom zimskog prelaznog roka doveli nekoliko pojačanja, ekipa igra odlično, ali mjesta za poboljšanja itekako ima.

Zrinjski i Sarajevo su pružili odličnu igru na Stadionu pod Bijelim Brijegom, Bordo ekipa je vodila dva puta, ali su Plemići na kraju došli do boda. Golove su postigli bivši nogometaši FK Sarajevo Ognjen Todorović i Nemanja Bilbija. Upravo je Banjalučanin postao heroj jer je nakon ulaska u igru postigao gol vrijedan jednog boda.

"Došlo je nekoliko dobrih igrača, a ekipa je pokazala da ima dobrih, ali i lošijih strana. Ipak, ima još 11 kola, tako da vjerujem da će biti bolje", rekao je napadač Zrinjskog.

Pobjeda Željezničara nad Širokim Brijegom je povoljan rezultat za Plemiće.

"Gledao sam prvo poluvrijeme, Grbavica je bila puna. Plavi su na neki način napravili uslugu i nama pobjedom nad Širokim. Ovom pobjedom se Željezničar uključio u utrku za Evropu, to je definitivno", kazao je Bilbija.

Njegov matični klub, banjalučki Borac, bori se za opstanak. Jučer je na domaćem terenu remizirao s liderom Slobodom.

"Mislio sam da će uz pomoć pojačanja i navijačke euforije Borac doći do pobjede, ali nije bilo tako. Sloboda je čvrsta ekipa koju vodi sjajan trener kakav je Husref Musemić. Konkurenti Borca su uzeli bodove, ali se ipak nadam da će opstati u ligi", završio je Bilbija.