Nogomet
28

Nemanja Bilbija: Nemamo šta kriti, očekujemo pobjedu protiv Veleža

Piše: D. B.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U prostorijama FK Sarajevo je danas održana konferencija za medije uoči sutrašnje utakmice 3. kola BHT Premijer lige, u kojoj Bordo ekipa dočekuje Velež. Tim sa Koševa respektuje protivnika, ali najavljuje pobjedu.

Na konferenciji za medije su se novinarima obratili trener FK Sarajevo Dženan Uščuplić i napadač Nemanja Bilbija. Uščuplić je rekao da se nada kvalitetnoj utakmici i pobjedi svog tima.

"Dolaze nam stari rivali i prijatelji, koji će na Koševu igrati rasterećeno i probati ostvariti pozitivan rezultat. Velež je tim koji ima određeni kvalitet, a u svom sastavu ima nekoliko fenomenalnih igrača. Prije svih, ovdje mislim na Anela Hebibovića, ali i na Admira Vladavića ukoliko bude igrao, s obzirom da se povrijedio u prošlom kolu. Trenutno nam je ova utakmica s Veležom važnija od play offa Evropske lige protiv Borussije M'gladbach. Nadam se kvalitetnoj utakmici i pobjedi kojom ćemo potvrditi bodove iz Banje Luke", izjavio je Uščuplić.

Da li će trener FK Sarajevo odmarati neke igrače za duel u Evropskoj ligi, još uvijek nije poznato.

"MI imamo kvalitetnu ekipu i igrače koji mogu odgovoriti zadacima. U naredna dva treninga ćemo odlučiti ko će igrati. Ponavljam, cilj nam je odigrati dobru utakmicu i dodatno podići atosferu uoči utakmice s Borussijom M'gladbach. Normalno je da se igrači potroše tokom utakmice, ali smo mi odigrali utakmicu protiv Atromitosa i potom pobijedili Borca te tako pokazali da smo fizički spremni. Imamo dovoljno vremena za odmor", rekao je trener FK Sarajevo.

U utakmici protiv Borca se na teren nakon povrede vratio Ognjen Todorović.

"Povratak Todorovića mnogo znači, jer ja najozbiljnije računam na njega. Takav tip brzog i prodornog igrača mi je potreban. Dobio je šansu u Banjoj Luci, koju je iskoristio", jasan je bio Uščuplić.

Za utakmicu protiv Veleža će biti spremni svi igrači, a trener FK Sarajevo je pozvao navijače da dođu u što većem broju i podrže svoj klub.

Nakon Uščuplića se novinarima obratio i Nemanja Bilbija.

"Nemamo šta kriti, očekujem pobjedu i ostanak na prvom mjestu. Dobro poznajemo Velež i spremni smo za njih. Ko god da istrči na teren, dat će sve od sebe za pobjedu. Nadam se da ću nastaviti svoj golgeterski niz, ali je najvažnije da ekipa pobijedi u sutrašnjoj utakmici", rekao je Bilbija.

Utakmica Sarajevo - Velež se igra sutra s početkom u 20:15 sati.