Nogomet
0

Jusufbegović i Maletić složni: Sarajevo je favorit, ali nema predaje

Piše: A. M.
Foto: Željko Miličević/Klix.ba
Foto: Željko Miličević/Klix.ba
Velež je nedavno preselio u nove klupske prostorije u kojima je danas upriličena konferencija za medije na kojoj su se prisutnima obratili trener Nedim Jusufbegović i fudbaleri Anel Hebibović i Darko Maletić.

Pred Veležom je važna utakmica protiv Sarajeva sutra na stadionu Koševu, od koje su očekivanja velika. Sarajevo jeste favorit, ali Velež dolazi po pozitivan rezultat, opšti je zaključak Jusufbegovića, Maletića i Hebibovića.

"Igramo protiv najkvalitetnijeg protivnika u Premijer ligi. Sarajevo je u dobroj formi i ima ulogu favorita. Mi ćemo gore otići i nastojati odigrati dobru utakmicu. Trebamo biti sretni što ćemo biti sudionici jednog takvog derbija. Dat ćemo sve od sebe, a ako budemo na nivou na kojemo trebamo biti nadam se da ćemo biti nagrađeni,“ izjavio je Jusufbegović.

Darko Maletić kroz svoju dugotrajnu karijeru bio je sudionik više derbija, a pozitivnom rezultatu nada se i sutra na Koševu.

"Čeka nas prava utakmica, pravi derbi pred puno gledalaca. Igramo protiv tima koji je najkvalitetniji u našoj ligi u ovom trenutku. Svi smo svjesni važnosti utakmice i nastojat ćemo se prikazati u što boljem svjetlu. Posljednji smo put poraženi upravo od Sarajeva na Koševu i mi smo u jednom sjajnom nizu od devet utakmica bez poraza. Idemo se nadigravati jer imamo svoje adute,“ mišljenje je Maletića.