Novi trener Juventusa
0

"Nemam se čemu veseliti"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Novi trener nogometaša Juventusa, Alberto Zaccheroni, i dalje čeka svoju premijernu pobjedu na klupi torinskog kluba. I drugi je svoj dvoboj, u subotu kod Livorna, završio rezultatom 1-1.

Juventusovi su igrači bili fizički nadjačani i nadmudreni od kvalitetom daleko skromnije domaće ekipe, trenutno 15-plasirane na tabeli Serije A.

"Malo je, vrlo malo toga zbog čega bismo se mogli veseliti", rekao je italijanski trener nakon utakmice nastavivši:

"Izlazimo iz vrlo teškog razdoblja za ekipu i Livorno nam u takvoj situaciji nije bio nimalo jednostavan suparnik. Moj tim je napravio previše grešaka u veznom redu, posebno u trenucima kada smo se pokušavali transformirati iz odbrambene u napadačku formaciju.

"Primiti gol na onakav način jednostavno je neprihvatljivo. Ekipa kao Juventus ne smije si dopustiti da ostavlja suparničke igrače nepokrivene unutar 16-erca kao što smo učinili pri vodećem pogotku Antonija Filippinija".

"Sasvim smo svjesni alarmantne pozicije u kojoj se nalazimo, kao i lošeg plasmana na tabeli (šesto mjesto, op. a.). Očekujem da ćemo s povratkom nekih vrlo važnih igrača početi rasti kao kolektiv i napokon početi napredovati na planu igre".

Jedan od najiskusnijih igrača Juventusa, odbrambeni igrač Fabio Cannavaro, dodao je da nema druge nego "još se više i jače predati poslu".