Fabio Capello
0

"Nemam pojma o čemu Beckenbauer priča"

FENA
Fabio Capello (Foto: AFP)
Fabio Capello (Foto: AFP)
Engleskog nogometnog selektora Fabija Capella pogodili su komentari legendarnog Franza Beckenbauera više nego što se očekivalo.

Nakon remija protiv SAD-a na startu SP u Južnoj Africi, Beckenbauer je kazao da se Engleska vratila starim lošim navikama, odnosno igri koja počiva na dugačkim ubacivanjima i stvaranju gužve u kaznenom prostoru.

"Bio sam iznenađen kad sam čuo te komentare. Uvijek kada govorite o nekome morate pokazati poštovanje prema njemu, ja poštujem njemačku reprezentaciju. Uostalom, lako je davati ocjene kad sjedite na tribinama ili pred televizorom. U prvom poluvremenu nismo mogli igrati kako smo željeli, jer su Amerikanci odlično pokrivali teren. No, u drugom dijelu to je bila sasvim druga priča, nije bilo dugih lopti, već puno kratkih pasova i stvorili smo tri gol šanse, pa mi nije jasno o čemu Beckenbauer priča", izjavio je Capello.

Beckenbauerove riječi uvrijedile su i engleskog napadača Waynea Rooneyja, koji je kazao: "Beckenbauer može govoriti što ga je volja, to nas uopće ne zanima. No, sigurno je da Engleska ne igra tzv. 'napucaj i trči' nogomet. Uostalom, na SP nije važno kako startaš, već kako si završio. Pogledajte Talijane prije četiri godine, koji su se provukli u nokaut fazu, a onda su osvojili naslov. Volio bih da se sretnemo s Nijemcima u osmini finala i da ih pobijedimo", kazao je Rooney.