{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Nemam ništa protiv regionalne lige bivše SFRJ"

S
14.11.2010. u 10:34
0
34
"Nemam ništa protiv regionalne lige bivše SFRJ"
0
"Nemam ništa protiv regionalne lige bivše SFRJ"
Michel Platini (Foto: AP)
Predsjednik Evropske nogometne federacije (UEFA) Michel Platini izjavio je u Podgorici da se ne protivi stvaranju regionalne lige na prostoru bivše SFRJ.
Platini je uz to ponovio da Kosovo neće postati članica te kontinentalne organizacije.

"Ako se državne vlasti i savezi dogovore, onda možemo da pričamo o regionalnoj ligi, koja je uvijek aktuelna u bivšoj Jugoslaviji, zemljama Baltika i Češkoj i Slovačkoj", rekao je Platini.

"Mislim da bi to bilo dobro i sa finansijske strane. Nemam negativan stav po tom pitanju, ali treba razmisliti", dodao je Platini, prenosi B92.

Prvi čovek UEFA-e boravio je u Crnoj Gori u sklopu kampanje za novi izbor za predsjednika. Novinare u Podgorici je zanimalo kakvo je njegovo mišljenje o pokušajima nogometnog saveza Kosova da postane članica Svjetske nogometne federacije (FIFA) i UEFA-e.

"Pravila se znaju. Da bi neka država mogla da učestvuje na evropskim i svjetskim prvenstvima, mora da bude članica Ujedinjenih nacija. Kosovo to nije", istakao je Platini.

Prvi čovjek UEFA-e pohvalio je i rad Nogometnog saveza Crne Gore, a njega su u Podgorici primili predsjednik Crne Gore Filip Vujanović i gradonačelnik tog grada Miomir Mugoša.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Selektor Zmajeva treba biti
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: