Rođene Sarajlije
795

Nele Karajlić i Rade Bogdanović u beogradskom studiju zapjevali Željinu himnu

E. B.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Veoma zanimljivu situaciju vidjeli smo sinoć u beogradskom studiju Radio-televizije Srbije.

U emisiji posvećenoj Svjetskom prvenstvu u Kataru stručni konsultant za suđenje Dejan Nedić je pripremio veliko iznenađenje za voditeljicu, ali i goste u studiju.

Nedić je u studio ušao kako bi analizirao suđenje na susretima Hrvatska - Japan i Brazil - Južna Koreja riječima:

"Prije svega, imam jedno lijepo iznenađenje za Draganu, Neleta i Radeta. Dule nam je izazvao osmijeh, a ja ću im srce zatreperiti", rekao je Nedić a potom zapjevao stihove čuvene pjesme legendarnog Kemala Montena "Sarajevo, ljubavi moja".

Čim je počeo sa stihovima "Zajedno smo rasli, grade ja i ti...", na licima voditeljice Dragane Kosjerine i gostiju Neleta Karajlića i Radeta Bogdanovića su se pojavili široki osmijesi i to s razlogom - njih troje su rođeni u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, baš kao i čovjek koji im je zapjevao u studiju.

Nedić je potom istakao žal što u svojoj sudijskoj karijeri nije imao priliku suditi gradski derbi između Željezničara i Sarajeva, na na to mu je nekadašnji frontmen Zabranjenog pušenja rekao: "A čuli bi mene sa juga", na što se nekadašnji napadač Plavih nadovezao i zajedno sa Neletom otpjevao stihove Željine himne "Mi smo Željini, Željo je naš".

Nele Karajlić je bio redovan na južnoj tribini stadiona Grbavica prije rata
Nele Karajlić je bio redovan na južnoj tribini stadiona Grbavica prije rata

"Naprijed Željo, četo plava, nek' se čuje tvoja slava, nek' se čuju sve sirene...", otpjevali su zajedno Karajlić i Bogdanović.

Bogdanović je za Želju debitovao sa 18 godina 1988. godine i igrao je sve do početka rata 1992. godine postigavši pet golova u 75 nastupa za Plave, dok je Nele bio jedna od najvećih zvijezda među navijačima Željezničara i bio je često na južnoj tribini stadiona Grbavica gdje su smješteni popularni Manijaci.