Kako je ovo moguće?
23

Nekada talent generacije, danas u očaju promašuje prazan gol s dva metra udaljenosti

D. P.
Nejasno je kako je Alli ovo promašio (Foto: Screenshot)
Nejasno je kako je Alli ovo promašio (Foto: Screenshot)
Teško je sjetiti se nogometaša koji je doživio tako strmovit pad kao Dele Alli, a nekadašnji reprezentativac Engleske sinoć je uspio promašiti gotovo nemoguće u porazu svog Evertona.

Karamele, kojima mnogi predviđaju borbu za opstanak u Premiershipu naredne sezone, obrukale su se sinoć protiv Minnesote i poraženi su s visokih 4:0 nakon čega je stavljen još veći pritisak navijača na "leđa" trenera Franka Lamparda.

Ipak, za trenutak večeri pobrinuo se Dele Alli, nekada najveći talent engleskog nogometa koji je od sjaja do očaja došao u samo nekoliko sezona. Tako brzo je propao da više ne može igrati ni u nikada slabijem Evertonu, osim u prijateljskim utakmicama.

Alli je sinoć promašio nemoguće. Dobio je oštar centaršut s desne strane, bio je udaljen svega dva metra od praznog gola, ali se spetljao i njegov udarac otišao je pored stative.

Nekadašnja mlada zvijezda Tottenhama nije mogla vjerovati šta se dogodilo i tako je nastavio s očajnim partijama u posljednje dvije godine.

Iako je oduvijek posjedovao veliki talent i ispisao historiju kao prvi tinejdžer-debitant u Premiershipu s dvocifrenim brojem golova i asistencija, skandali van terena i loša radna etika udaljili su ga od ozbiljnog nogometa.