Premijer liga BiH
3

Neizvjesna borba za goli život: U posljednjem kolu odlučuje se ko uz Olimpic seli u niži rang

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Posljednje 10. kolo Lige za opstanak igra se danas, dok će se utakmice u Ligi za prvaka igrati u nedjelju

Poznato je od ranije da u niži rang seli Olimpic, a u subotu oko 19:00 saznat će se i drugi putnik u Prvu ligu Federacije BiH. Mladost u Doboju pored Kaknja dočekuje Metalleghe, Olimpicu na megdan stiže Vitez, a Čelik će gostovati na Pecari.

Najugroženiji je Metalleghe iz Jajca kojem protiv Mladosti treba pobjeda u gostima. No, osim trijumfa osluškivali bi rezultate sa Otoke i Pecare. Priželjkivat će poraz Čelika i poraz ili remi Viteza u glavnom gradu BiH. Izabranici Husrefa Musemića osigurali su nastupe u elitnom razredu bh. nogometa i naredne godine. Ipak, u posljednjem kolu žele upisati pobjedu.

"Situacija u odnosu na prošlo kolo je mnogo povoljnija po nas. Nakon kartona u tim su se vratili Isaković i Maksimović, dok će Šišić i Ramović zbog povreda definitivno propustiti i ovaj susret. Želimo odigrati kvalitetan meč, baš kao protiv Olimpica ili Širokog Brijega. Nismo u situaciji da zavisimo od ove utakmice. Želimo dobrom igrom i pobjedom u ovom meču da se zahvalimo navijačima i svim ljudima koji su bili uz nas u toku sezone", kazao je strateg Mladosti Husref Musemić.

Za goste nema puno filozofije, u igri je samo pobjeda. Stoga se očekuje ofanzivan pristup Metalleghea na MGM Farm Areni.

Olimpic, koji je već ispao u niži rang, ugostit če ekipu Viteza. Gosti bi trijumfom na Otoci osigurali opstanak bez obzira na rezultate ostalih mečeva. Izabranici Slavena Muse najavljuju kako će igrati bez kalukulacija kako bi osvojili tri boda i osigurali opstanak u društvu najboljih. S druge strane, Vukovi će pokušati da se trijumfom oproste od društva najboljih.

Širokom Brijegu na megdan stiže Čelik. Gostima je na Pecari dovoljan bod kako bi i teoretski osigurali opstanak bez obzira na druge rezultate. Zeničani će pokušati ostvariti cilj.

Domaći su nedavno osvojili Kup BiH i sezona je za njih uspješna. Ipak, u posljednjoj utakmici u ovoj sezoni težit će da osvoje tri boda.

Raspored i satnica Lige za opstanak:

Mladost DK – Metalleghe 17:00 sati Olimpic – Vitez 17:00 sati (prijenos na Moja TV) Široki Brijeg – Čelik 17:00 sati (prijenos na Arena Sport)

Tabela: