Nogomet
25

Neim Planja: Kamp koji organizuje NSBiH je sjajna ideja

Klix.ba
Šesnaestogodišnji nogometaš Neim Nemo Planja rođen je 25. augusta 1997. godine u Berlinu. Nogomet trenira već 11 godina. Devet je proveo u Union Berlinu, a od ove sezone član je Berliner Athletik Klub 07.

Od pete godine je gledao kako stariji igraju nogomet jer stanuje u blizini stadiona. Stručnjaci ističu da se radi o nadarenom igraču koji je u usponu i njegov vrhunac se tek očekuje.

“Jedan dan trener starijih igrača pitao me da li igram nogomet i preporučio me kod kolege koji predvodi mlađe. Otišao sam na prvi trening i od tada je krenula ova priča”, kaže Planja koji nastupa u sredini terena.

Nemo, kako ga zovu njegovi prijatelji, dva puta je bio učesnik kampa koji je organizovao NSBiH. Ističe kako podržava ideju, ali dodaje da mnogi igrači zbog organizacije nisu imali priliku da pokažu šta znaju.

“Ipak, dobro je da se sve pokrenulo sa mrtva tačke. Ideja je sjajna”, dodaje Planja kojem su uzori Ibrahimović i Iniesta.

Naglašava kako mu je san igrati za bh. reprezentaciju. Plasman Zmajeva u Brazil proslavio je na poseban način.

Ovaj mladi igrač do sada se probijao ljubavlju prema nogometu, talentom i upornošću. Nadamo se da će nastaviti tim putem.