Nogomet
0

Nedved: Želimo ispisati historiju

FENA
Foto: EPA
Foto: EPA
Direktor Juventusa Pavel Nedved kazao je da torinski klub želi ispisati historiju u polufinalu Lige prvaka protiv madridskog Reala.

Današnjim žrijebom u Nyonu je odlučeno da se ova dva tima sastanu, dok će u drugom polufinalnom susretu igrati Barcelona i Bayern München.

Juventus je u polufinalu igrao protiv Reala 2003. godine, a upravo je Nedved postigao odlučujući gol na stadionu Delle Alpi koji je "Staru damu" odveo u finale.

"U tadašnjem timu su imali zvijezde Zinedina Zidana, Roberta Carlosa, Raula... Mi tada nismo bili favoriti ali jesmo bili konkurentni. Znamo da i danas imaju zvijezde, ali ih se ne bojimo. Želimo učiniti nešto veliko i historijsko za talijanski nogomet. Dat ćemo sve od sebe", kazao je Čeh za Sport Mediaset.

Real Madrid, koji je aktuelni prvak Evrope, cilja na odbranu naslova i na taj način želi postati prvi tim u historiji natjecanja kojem bi to pošlo za rukom.

"Moramo igrati na isti način kako smo to do sad radili, imamo šanse i bit će to dvije sjajne utakmice. Za nas će biti bitno da se vrate Paul Pogba i Kwadwoh Asamoah", zaključio je Nedved.

Juventus je posljednji put igrao polufinale Lige prvaka prije 12 godina.