Postigao pogodak Zeti
32

Nedo Turković: Lovćen neće ispasti iz lige za svoj jubilej

Piše: Edin Isanović
Nedo Turković
Nedo Turković
Nedo Turković je dvadesetdvogodišnji igrač koji se dokazuje u nogometnoj ligi Crne Gore. Igra na poziciji napadača u tamošnjem prvoligašu Lovćenu. Prošao je omladinsku školu Željezničara, a još je nastupao za SAŠK Napredak i Travnik. U posljednjem kolu njegov tim je savladao Zetu 2:0, a prvi gol postigao je Turković.

Lovćen je trenutno na desetoj poziciji (od 12 klubova) sa šest bodova. Bh. internacionalac smatra da će ,ipak, ostati u elitnom razredu.

"Istina je da sezonu nismo otvorili kako smo željeli.Razlog možemo tražiti u kasnijem početku priprema i neuigranosti ekipe. Međutim, kako je prvenstvo odmaklo već se osjeti napredak i mislim za stogodišnjicu Lovćena ne bi smjeli dopustiti da ovaj klub preseli u niži rang“, kaže Turković za Klix.ba.

Za vikend je njegov tim savladao Zetu koja je u augustu eliminisala FK Sarajevo u 4. pretkolu Evropske lige.

"Potcijenili su nas i na kraju smo slavili sa 2:0. Oni su dobra ekipa i ne zaslužuju pretposljednje mjesto na tabeli. Sretan sam zbog gola. Ja sam napadač i moj posao je da poentiram“. Prije dolaska u Lovćen Nedo je nosio dres Travnika. Naglašava da nosi lijepe uspomene iz vezirskog grada.

"U Travnik sam bio došao na početku polusezone nakon dolaska iz Austrije, tako da sam tu proveo svega deset kola. Mislim da je Premijer liga BiH dosta napredovala i suđenje je dosta bolje što je ustvari možda i najbitnije. Ukoliko naša reprezentacija napravi uspjeh tada će na ša liga biti pod lupom“, zaključio je ovaj Sarajlija.