Nogomet
125

Nedim Oglečevac: Pobjeda protiv Travnika je imperativ

Piše: D. B.
Nedim Oglečevac (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nedim Oglečevac (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Slavija će u 11. kolu BHT Premijer lige ugostiti ekipu Travnika. Nogometaš tima iz Lukavice Nedim Oglečevac najavio je pobjedu svog tima.

Slavija je odlično započela sezonu, ali je onda došao period loših rezultata, zbog čega se klub nalazi na osmoj poziciji na tabela.

"Imali smo jako dobar start i bili smo u samom vrhu tabele nakon šest odigranih kola, nakon čega je uslijedila reprezentativna pauza, koja se loše odrazila na našu formu. Osim toga, nismo igrali na našem terenu, nego u Foči. S obzirom na sve, situacija nije toliko loša. Ipak, polako dižemo formu i vjerujemo da ćemo pružati partije u nastavku sezone", izjavio je Oglečevac.

Slavija će u 11. kolu biti domaćin Travniku i to napokon na svom stadionu u Lukavici. Cilj je pobjeda protiv Vezira.

"Dolazi nam Travnik, ekipa koju dobro poznajemo i respektujemo. No, mi se u nedjelju napokon vraćamo na naš teren i očekujem da ćemo uz pomoć naših navijača doći do željene pobjede. Osvajanje sva tri boda je imperativ", rekao je nogometaš Slavije.

Prema njegovim riječima, od Slavije se u narednim utakmicama mogu očekivati dobri rezultati.

"Ovu smo reprezentativnu pauzu iskoristili kako bismo se što bolje pripremili za nastavak takmičenja. Vratili smo se na naš teren i vjerujem da ćemo igrati u dobroj formi kakvu smo imali na početku prvenstva", kazao je Oglečevac.

On je jedan od boljih igrača u timu iz Lukavice.

"Treniram naporno i dajem sve od sebe. Nadam se da će se to isplatiti. Trenutno sam zadovoljan svojim igrama, ali mogu i bolje. Radim na ispravljanju grešaka i trudim se da napredujem", završio je Oglečevac.

Utakmica Slavija - Travnik se igra u nedjelju od 15:00 sati.