Nagrada Golden Boy
150

Nedim Hadžić o nominaciji za najvećeg talenta u Evropi: Kada radite i igrate dobro, rezultati dolaze

Piše: E. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Napadač Sarajeva Nedim Hadžić nominovan je za najvećeg talenta u Evropi.

Najbolji strijelac Premijer lige BiH za juniore sa 28 golova nominovan je zajedno sa 99 najvećih talenata u Evropi za nagradu "Golden Boy" koju od 2003. godine dodjeljuje italijanski list Tuttosport.

"Velika čast i zadovoljstvo je biti u društvu velikih imena i igrača. Kada radite i igrate dobro, rezultati dolaze. Ovo je dodatni motiv za dalje, da još više radim i treniram", kaže Hadžić koji je nedavno bio na probi u Benfici koja je ozbiljno zainteresovana za kupnju dragulja Bordo tima, a prema posljednjim informacijama za njegove usluge se zainteresovao i Slaven Bilić, te bi Hadžić mogao uskoro potpisati i za West Ham.

"Još uvijek ne mogu otkrivati detalje, ali postoji interes nekoliko klubova i mi ćemo se odlučiti za najbolju ponudu", rekao je Hadžić, kojem konkurenciju za najvećeg talenta u Evropi čine imena poput Kyliana Mbappea, Marcusa Rashforda, Gianluigija Donnarumme, Gabriela Jesusa, Ousmanea Dembelea, Emrea Mora...

O kakvoj prestižnoj nagradi se radi govore i imena prijašnjih dobitnika: Van Der Vaart, Rooney, Messi, Fabregas, Aguero, Anderson, Pato, Balotelli, Götze, Isco, Pogba, Sterling, Marital i Renato Sanches.