Eduardo da Silva
0

"Neću slaviti ako zabijem gol Arsenalu"

Totalsport
Eduardo da Silva
Eduardo da Silva
Žrijeb nogometne Lige prvaka održan u četvrtak u Monacu igrom je slučaja spojio u istu grupu Arsenal i Šahtar, bivši i aktuelni klub hrvatskog nogometnog reprezentativca Eduarda da Silve.

Riječ je o grupi H u kojoj se osim spomenutih glubova nalaze još i Partizan i Braga, a svoj je komentar ovakvog žrijeba za The Mirror dao Eduardo:

"Bit će za mene posebno vratiti se u London i vidjeti Arsenalove navijače. Ali ako zabijem mislim da neću slaviti svoj gol iz poštovanja. Navijači su bili jako dobri prema meni kada sam slomio svoju nogu, ali nisu vidjeli ono najbolje od mene."

Hrvatski napadač u ljetnom prijelaznom roku napustio je Arsenal nakon tri sezone provedene u klubu, a Šahtar ga je doveo uz odštetu od nekih šest miliona funti. Utakmica Arsenala i Šahtara u Londonu na rasporedu je 19. oktobra u sklopu 3. kola LP-a.

Komentar žrijeba za internetsku stranicu Šahtara dao je i kapiten kluba i hrvatske reprezentacije Darijo Srna.

"Zadovoljan sam sa grupom, iako ona nije laka. Arsenal igra jako dobar nogomet, Braga je izbacila Sevillu i to je dokaz njene kvalitete, a današnji Partizan nije onaj isti s kojim smo igrali prije godinu dana. Otad su se pojavili novi, talentovni igrači. Znamo da će biti teško, ali to je Liga prvaka i tu nema lakih pobjeda. Mislim da smo zaslužili nastupati u ovom turniru, a i naši navijači su to zaslužili. Veselimo se njihovoj podršci", izjavio je Srna, koji je također upitan da li je razgovarao s Eduardom nakon žrijeba oko svrstavanja u istu grupu s Arsenalom.

"Gledali smo žrijeb zajedno. Kada je postalo jasno da smo u istoj grupi s Arsenalom, poslao je SMS Cescu Fabregasu."

Ipak, sadržaj poruke Srna nije otkrio.

"Dudu mi nije rekao. Dobio je odgovor ubrzo, ali nije odmah pročitao poruku. Rekao je samo da je to poruka od Fabregasa i nastavio je gledati žrijeb."