Miralem Pjanić
0

"Neće nam biti lako u Bordeauxu"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Bosansko-hercegovački veznjak Lyona Miralem Pjanić upozorio je saigrače kako posao protiv Bordeauxa još nije dovršen uprkos pobjedi 3-1 u prvoj utakmici četvrtfinale Lige prvaka.

Ipak, 19-godišnji je nogometaš svjestan da će njegova ekipa na uzvrat u Bordeaux iduće sedmice otputovati kao favorit.

"Zaslužili smo takav rezultat, ali ne očekujemo da će nam u uzvratu biti lako. No, mislim da imamo dobre izglede za prolaz iako ćemo zbog prednosti biti pod većim pritiskom", rekao je Pjanić za L'Equipe.

"Obje su ekipe u utorak imale mnogo prilika. Ali mi smo u drugoj polovini drugog poluvremena preuzeli kontrolu i tu je nastala razlika. Imali smo prilika i za još veću prednost, ali istina je i da nas je golman Hugo Lloris spasio u nekoliko navrata", dodao je Pjanić koji je asistirao prilikom pogotka Michela Bastosa za 2-1.

Problem za Lyon u uzvratu će predstavljati činjenica da će igrati bez strijelca dva gola u utorak, Lisandra Lopeza, te Sidneyja Govoua, obojica će odrađivati kaznu zbog viška žutih kartona.

"Šteta je da smo izgubili tu dvojicu igrača. Lisandro je veliki nogometaš, što je još jednom potvrdio u utorak. Bio je posvuda i osigurao nam pogotke. Ali, imamo mi igrača koji ga mogu zamijeniti", zaključio je Pjanić.