Rafael Benitez
0

"Ne znam što ljeto donosi"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Menadžer Liverpoola Rafael Benitez nije želio precizno odgovoriti na pitanje hoće li nogometnu ekipu iz grada Beatlesa voditi i sljedeće sezone, nakon što je ova označena potpunim promašajem.

Četvrtu uzastopnu sezonu Anfield neće staviti niti jedan trofej u svoje vitrine, a da situacija za klub bude još i gora sljedeće sezone neće igrati u Ligi prvaka. Štoviše, niti izlet u Europa ligu nije osiguran, premda se čini da će Liverpool ipak do nje doći.

Mnogo je upitnika vezano uz menadžera tima, a hoće li ili ne voditi sastav i sljedeće sezone još uvijek nije poznato. S druge strane, Juventus je jako "zagrizao" da ga dovede, te ostaje tek za vidjeti što će se dogoditi. Benitez kaže:

" Planiram li budućnost? Budućnost je nedjeljna utakmica protiv Chelseaja, a potom ona sljedeća sa Hullom. Što ljeto donosi ne znam."

Ipak, ostane li na kormilu trenutno sedmoplasiranog kluba engleskog nogometnog prvenstva Španac će inzistirati na pojačanjima tima.

"Trebamo trojicu, četvoricu, a možda i petoricu novih igrača. Ova sezona bila je obilježena povredama i nikako nije bila dobra".

O ispadanju iz Europa lige u njenom polufinalu od Atletico Madrida (poraz 1-0 u prvoj, pobjeda 2-1 u produžetku druge utakmice) Benitez je rekao:

"Osjetio se umor kod mojih igrača koji su dali sve od sebe. Znali smo da moramo nastaviti naporno raditi i kada smo imali prednost od dva gola, a to smo i činili. Žao mi je samo što gol koji smo primili nije postignut iz nekog dobro izrađenog kontranapada već iz sretne situacije u kojoj je lopta "bježala" od nas."