Jose Mourinho
0

"Ne zanimaju me brojke, zanima me Lyon"

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: Reuters)
Jose Mourinho (Foto: Reuters)
U subotu su, u utakmici 24. kola španske Primere, nogometaši Reala u Madridu pobijedili Levante 2-0 i tako privremeno smanjili zaostatak za vodećom Barcelonom na dva boda.

Isto tako, tim uspjehom je trener Reala Jose Mourinho došao do novog velikog ličnog uspjeha. Naime, ovim je slavljem proslavio devet godina od posljednjeg ligaškog poraza na domaćem terenu. Uspjelo mu je to trenirajući Porto, Chelsea, Inter i sada Real, a zadnji put je kao domaćin poražen 23. februara 2002. godine kada je njegov Porto pao protiv Beira Mara u portugalskoj Sabres ligi.

Od tog poraza do danas je upisao 123 pobjede i 25 remija.

"Uopće me ne zanimaju te brojke, zanima me samo ono što nam slijedi, a slijedi nam utakmica s Lyonom u Ligi prvaka", rekao je Mourinho o pitanju što misli o svojim veličanstvenim dosezima.

"Od trenutka kada smo na žrijebu Lige prvaka dobili Lyon mi se pripremamo za tu utakmicu. Okrenuli smo stotinu kombinacija kako igrati protiv njih. Želim da na Gerlandu iduće sedmice budemo najbolji ove sezone. Te dvije utakmice su jedan veliki dio naše istine", rekao je Mourinho i završio uz riječi:

"Prvenstvo odrađujemo jednako intezivno i žestoko. Lov na Barcelonu traje, a dok god traje mi moramo biti na vlastitom maksimumu."