Manuel Pellegrini
0

"Ne smetaju mi kritike, ali mi smetaju uvrede"

Totalsport
Manuel Pellegrini (Foto: AP)
Manuel Pellegrini (Foto: AP)
Čileanski stručnjak na klupi Real Madrida Manuel Pellegrini nalazi se nakon poraza u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka od Lyona (0-1) pod velikim pritiskom španskih medija.

Marca je tako već počela nagađati s imenima Pellegrinijevog nasljednika gurajući u prvi plan Josea Mourinha, što je sam Portugalac, aktuelni trener Intera oštro demantirao.

"Kritike mi nikad nisu smetale jer sam i sam jako samokritičan, ali smetaju mi uvrede i loša atmosfera koja se potencira. Svako piše kako mu se prohtije i kako misli da smatra da je najprikladnije, ali ja nisam osjetio nikakav pritisak od strane uprave kluba i naš je odnos odličan", kazao je Pellegrini.

"Protekle sedmice mediji su pokušali kreirati konflikt između mene i Jorgea Valdana (sportski direktor Reala), a ove sam se navodno svađao s Fiorentinom Perezom (predsjednik Reala). Svako neka interpretira stvari kako god hoće, ali ja imam dobar odnos s vodećim ljudima kluba", dodao je Čileanac na novinarskoj konferenciji uoči utakmice 23. kola španskog prvenstva koju Real u nedjelju igra protiv Villarreala.