Manuel Pellegrini
0

"Za moju smjenu ne postoji nijedan razlog"

Totalsport
Manuel Pellegrini (Foto: AP)
Manuel Pellegrini (Foto: AP)
Sasvim su realne šanse da skupo plaćeni nogometaši Real Madrida, predvođeni čileanskim trenerom Manuelom Pellegrinijem, ove sezone ne proslave nijedan naslov.

Doduše, nada tinja da će Barcelona kiksati u posljednjem kolu protiv Valladolida, a da će tri boda iz susreta kod Malage "kraljevima" donijeti prvo mjesto u Primeri, međutim, pred posljednje kolo španskog prvenstva situacije ne obećava.

Uzme li se to u obzir zajedno s porazom od trećeligaša Alcorcona (ukupnih 4-1) u šesnaestini finala Kupa kralja, te ispadanje iz Lige prvaka u osmini finala od Lyona (ukupnih 2-1), sasvim je jasno da bi utrošeni silni milioni mogli ove sezone otići u vjetar.

Ipak, Pellegrini ne smatra tako, te kaže da za njegovu smjenu pravog razloga - nema.

"Ponosan sam na to što je moja ekipa osvojila najveći broj prvenstvenih bodova u klupskoj historiji. Ne vidim zašto ne bih ostao ovdje i sljedeće sezone. Za moju se budućnost obratite klupskim čelnicima, ono što ja znam je da imam još jednu godinu ugovora i da mi niko nije rekao da ga neću odraditi do kraja", kaže Čilenac kojeg španski mediji već neko vrijeme smjenjuju.