Nogomet
144

NBC: Reprezentacija BiH će mnoge iznenaditi na Mundijalu

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Sportski portal američke televizije NBC odabrao je tri reprezentacije sa tri kontinenta koje bi na Svjetskom prvenstvu u Brazilu mogle napraviti više nego što mnogi očekuju. Iz Evrope su odabrali Bosnu i Hercegovinu.

Bosna i Hercegovina, piše autor članka Nicholas Mendola, trenutno je 21. reprezentacija svijeta. Prije četiri mjeseca bili su na 13. mjestu što je najbolja pozicija u historiji nogometne reprezentacije.

"Do 2010. nikada nisu bili bolje plasirani od 44. mjesta. Na SP su u grupi sa Argentinom, Nigerijom i Iranom. Sa Nigerijom nisu nikada igrali, dok protiv su protiv Argentine i Irana igrali u nekoliko navrata u kojima su gubili. S druge strane, u iskusnoj reprezentaciji igraju četiri veterana sa najviše nastupa u državnom dresu uključujući i dva najbolja strijelca reprezentacije Edina Džeku i Zvjezdana Misimovića. Imaju dobre igrače na svim pozicijama koji bi trebali zadavati mnogo problema odbranama Nigerije i Irana. U Asmiru Begoviću imaju odličnog golmana", navodi autor članka.

Ukoliko izbore plasman dalje, navode dalje, svog protivnika će tražiti u nekoj od reprezentacija iz grupe E gdje su Švicarska, Ekvador, Francuska i Honduras.

NBC je iz Azije izabrao Japan dok Afriku među potencijalnim iznenađenjima Svjetskog prvenstva predstavlja Gana.