Andrij Ševčenko
0

"Navijam za Milan i povratak Kake"

Totalsport
Andrij Ševčenko (Foto: AP)
Andrij Ševčenko (Foto: AP)
Najbolje igračke godine napadač kijevskog Dinama i ukrajinske nogometne reprezentacije Andrij Ševčenko dao je Milanu u čijem je dresu 2004. godine nagrađen Ballon d'Orom, nagradom za najboljeg evropskog nogometaša.

Pred gradski derbi između Milana i Intera koji će se odigrati u subotu u sklopu 31. kola talijanskog prvenstva, nekad neumorni strijelac "rossonera" je analizirao nadolazeći susret iznimno bitan za oba sastava. Najbolji strijelac u derbijima della Madonnina (u milanskim derbijima Ševčenko je zabio 14 golova), upoznat je sa situacijom koja vlada na tabeli Serije A i zna da je subotnji ogled u tom pogledu možda i odlučujući u borbi za "scudetto".

"To je utakmica koja će odlučiti prvenstvo. Obje ekipe će u njoj tražiti put do pobjede, a mišljenja sam da susret Milan može riješiti u svoju korist. Nedostajat će Zlatan Ibrahimović, ali ono što se broji je kako igra cijeli tim. Bolje pripremljeni sastav slavit će ovog puta", smatra Ševčenko koji iznimno cijeni Interovog trenera Leonarda, tačnije posao koji Brazilac obavlja na klupi aktuelnih talijanskih prvaka.

"Igrao sam s njim, bio je sjajan, a dobro mu ide i u trenerskim vodama."

Vijesti vezane za Milan ne mimoilaze Ševčenka, upoznatog i sa situacijom koja vlada oko Realova playmakera Kake. Brazilac je transfer u "kraljevski klub" ostvario iz Milana za koji se sve glasnije spominje da bi ga želio vratiti.

"Imao je mnogo problema i nedostaje mu sigurnost koja se stiče konstantnim igranjem. Kaka je iznimno talentovan i trebao bi se vratiti u Milan u kojem bi ga raširenih ruku dočekali i igrači i navijači", zaključio je Ševčenko.

Nakon 30 odigranih kola Milan predvodi tabelu Serije A sa 62 boda. Dva manje ima drugoplasirani Inter, a tri Napoli na trećem mjestu.