Nogomet
4

Navijačko ludilo u Fan Shopu, svi žele dres reprezentacije BiH

Piše: E.S.H.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Navijačko ludilo u glavnom gradu Bosne i Hercegovine uveliko traje. Navijači žele podržati Zmajeve uz adekvatne rekvizite i opremu, pa od jutros hrle u Fan Shop naše reprezentacije kako bi na vrijeme osigurali dresove, šalove, kačkete...

Ipak, najveća je zainteresiranost za originalne dresove naše reprezentacije koji su od jučer u prodaji i mogu se pronaći u u poslovnicama Sport Lifea, kao i u prostorijama oficijelnog Fan Shopa reprezentacije.

"Situacija je urnebesna, svi žele da imaju dres reprezentacije Bosne i Hercegovine. Cijena dresa u plavoj ili bijeloj boji je 149 KM, a šorc košta 75 KM. Cijena u kompletu je 224 KM. Imamo dresova i šorceve za namjlađe, a kupuju se i ostali rekviziti, šalovi, kape i obilježja naše zemlje", rekla je za Klix.ba Mirela Hasanović iz Fan Shopa.

Dresovi su jučer pušteni u prodaju, a prvi posjetitelj je kupio čak osam dresova, za sve članove porodice kako bi napravili zajedničku fotografiju pred ovu veoma važnu utakmicu.

"Prokomentarisali smo da će ta porodična fotografija skupo koštati i zajedno se nasmijali", ispričala nam je Mirela.

Kupci mogu tražiti i printanje imena i broja naših reprezentativaca, a do sada su najviše željeli da se na njihovim dresovima nađe ime Miralema Pjanića.

"Svi koji žele mogu doći u Fan shop, dobit će originalan print kao što imaju naši Zmajevi na svojim dresovima. Specifičnost ovog dresa je da je ovo prva klasa dresa i da ove dresove nose naši reprezentativci", napomenula je Mirela Hasanović

Dres koji nose naši reprezentativci na Svjetskom fudbalskom prvenstvu u Brazilu je kreirao i izradio njemački sportski gigant Adidas u bojama Bosne i Hercegovine, jarko plavoj i bijeloj.

Inače, majica i šorc napravljeni su sa posebnim sistemom ventiliranja “climacool” pa ga, kako kažu iz Adidasa, igrači osjećaju kao svoju “drugu kožu”. Premijeru novog dresa naši fudbaleri su imali prije desetak dana u Chicagu u prijateljskoj utakmici protiv Meksika.