Nogomet
19

Navijački neredi u Splitu, Zagrepčani se sukobili međusobno na autoputu

Klix.ba
Bad Blue Boys
Bad Blue Boys
Prije nekoliko minuta počeo je susret 28. kola HNL-a između Hajduka i Dinama, no ni ovog puta nije moglo proći bez nemilih scena prije meča.

Najprije se desio veliki sukob zaraćenih frakcija navijača Dinama na autocesti A1, javlja Index.

Na odmorištu Jasenice došlo je do sukoba "antimamićevaca" i pripadnika Fan Cluba BBB, a navodno je policija uspjela smiriti situaciju tek pucnjevima u zrak, iako ta informacija službeno nije potvrđena.

Ovo je samo jedan u nizu sukoba zaraćenih frakcija Dinamovih navijača, koje su u sukobu već nekoliko godina, nakon što je dio navijača odustao od bojkota Mamićevog kluba i vratio se na sjevernu tribinu.

U isto vrijeme dešavali su se i navijački sukobi u Splitu. Zapaljen je automobil u kojem su bili Dinamovi navijači, te je interventna policija imala pune ruke posla.

Jedna osoba je lakše povrijeđena u Splitu kada su za sada nepoznate osobe, u automobil zagrebačkih registracija, u kojem su bila četvorica navijača Dinama, ubacili "zapaljivu napravu", izvijestila je splitska policija, a kako se neslužbeno doznaje, najvjerojatnije je riječ o tzv. Molotovljevom koktelu.

Napad se dogodio oko 12,30 sati u središtu Splita, u Gundulićevoj ulici, a četvorica mladića iz zagrebačkog automobila brzo su izašli iz vozila, no jedan od njih zadobio je lakše opekotine nakon što ga je dio zapaljive naprave najvjerojatnije pogodio u leđa.