Održan sastanak
936

Navijači Željezničara dobili 1.725 ulaznica zbog renoviranja toaleta na stadionu Koševo

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Danas je u prostorijama PU Centar održan prvi organizacijski sastanak uoči predstojećeg vječitog derbija između Sarajeva i Željezničara. Sastanku su prisustovali predstavnici dva kluba, NFSBiH i MUP-a Kantona Sarajevo.

Predstavnici FK Sarajevo usmeno su saopštili odluku da će za navijače FK Željezničar biti osigurano 1.725 ulaznica za dio južne tribine što iznosi pet posto kapaciteta stadiona Asim Ferhatović Hase. Osim toga, kupovina ulaznica za navijače Željezničara vršit će se uz pokaz lične karte.

Iz Željezničara su podsjetili da je za prošli derbi, nakon što su određene tampon zone, FK Željezničar za gostujuće navijače obezbijedio 1.090 ulaznica odnosno 10 posto kapaciteta stadiona Grbavica.

Također, predstavnici FK Željezničar izrazili su negodovanje i zatražili da se primjene akti NFSBiH, tj.član 11. Pravilnika o sigurnosti na utakmicama NSBiH, u kojem između ostalog stoji:

"Ukoliko odvojena zona zauzima i više od 5% ukupnog kapaciteta stadiona, gostujućem klubu, odnosno njegovim navijačima, mora se staviti na raspolaganje i ovaj veći broj mjesta".

Nakon što je predstavnik NSBIH potvrdio navode FK Željezničar, predstavnici FK Sarajevo su izjavili da se na južnoj tribini vrši rekonstrukcija i renoviranje toaleta te da je moguće samo obezbijediti prostor za 1.725 gostujućih navijača.

"Stadionom Asim Ferhatović Hase rukovodi Centar za sport i rekreaciju, koji je u više navrata tvrdio da ovaj stadion zadovoljava sve kriterije UEFA-e i FIFA-e.

FK Željezničar će u međuvremenu i službeno tražiti očitovanje NSBiH o članu 11. Pravilnika o sigurnosti na utakmicama NSBiH, kao i službeno očitovanje CSR-a o situaciji na južnoj tribini stadiona Koševo", saopćeno je iz FK Željezničar.