Sigurnosne pripreme za derbi
35

Navijači Želje s obilježjima neće moći ući na stadion, jug zatvoren

Klix.ba
U svečanom salonu FK Sarajevo u ponedjeljak je održan radni sastanak povodom predstojećeg gradskog derbija koji je na rasporedu u subotu, 12.05.2012. godine, u okviru 28. kola Premijer Lige BiH u kojem FK Sarajevo na Koševu dočekuje FK Željezničar.

Sastanku su prisustvovali predstavnici NFSBiH Nihad Hodžić, FK Željezničar Dželaludin Muharemović i Dino Pekić, FK Sarajevo Dino Selimović i Sejfo Šehović, J.U. Centar za sport i rekreaciju Emir Bićo, te predstavnici MUP-a Kantona Sarajevo.

Načelnik Prve policijske uprave MUP-a Kantona Sarajevo Fahrudin Halač istakao je nekoliko bitnih stvari za sigurnost na i oko stadiona:

"Saobraćaj za vozila u krugu stadiona Koševo će biti zatvoren već od 14 sati, a oko stadiona će biti postavljena i predkontrola, kako bi se minimizirao rizik bilo kakvih incidenata na stadionu. Obzirom na odluku Komiteta za normalizaciju NFSBiH na stadion Koševo se neće moći ući sa bilo kakvim obilježjima gostujućeg tima, u ovom slučaju FK Željezničar", kategoričan je bio Halač.

"Povodom predstojećeg derbija odlučili smo se za organizaciju ovog sastanka. Smatramo da je jako važno jasno definirati organizaciju kako bi bezbjednost bila na najvećem mogućem nivou. Zbog odluke Komiteta za normalizaciju NFSBiH o nedolasku gostujućih navijača na utakmice, južna tribina Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović - Hase će biti zatvorena", kazao je direktor FK Sarajevo, Dino Selimović, dodavši:

"Derbi se igra u subotu sa početkom u 17 sati. Kapije Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović će biti otvorene već od 15 sati, a prije zvanične utakmice snage će odmjeriti polaznici omladinskog pogona FK Sarajevo koji će odigrati revijalni meč, tako da pozivamo posjetioce da dođu i nešto ranije kako bi se izbjegla gužva na ulazima. Cijene ulaznica su 6 KM za sjevernu tribinu, 10 KM za istočnu tribinu, te 15 KM za zapadnu tribinu stadiona Koševo", zaključio je Selimović, koji je pozvao sve navijače i simpatizere da u što većem broju prisustvuju predstojećem gradskom derbiju.

Zvanična press konferencija povodom utakmice između FK Sarajevo i FK Željezničar u okviru 28. kola Premijer Lige BiH bit će održana u petak godine u 10:30 u prostorijama ASA AUTO, obzirom da je ŠKODA sponzor derbija.