Anketa
131

Navijači žele stranog trenera za novog selektora reprezentacije BiH, Osim drugi izbor

Piše: D. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Portal Klix.ba je nakon završetka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji te isteka ugovora selektora nogometne reprezentacije BiH Mehmeda Baždarevića, proveo anketu o tome koga navijači žele za novog šefa stručnog štaba državnog tima.

U anketi su učestvovala 11.293 čitatelja kojima su na anketno pitanje "Selektor Zmajeva treba biti" ponuđeni odgovori Amar Osim, Meho Kodro, Mehmed Baždarević, neki drugi domaći trener i strani trener.

Najviše čitatelja, ukupno 4.131, odnosno 37 posto, želi stranog trenera.

Na drugom mjestu po broju glasova je nekadašnji trener FK Željezničar i ujedno najtrofejniji bh. trener Amar Osim. On je dobio 3.081 glas, odnosno 27 posto.

Treće mjesto je pripalo Mehi Kodri, bivšem selektoru i stručnjaku o kojem se spekuliše da bi mogao preuzeti Zmajeve. On je dobio 1.937 glasova, ukupno 17 posto.

Da bi reprezentaciju u narednom periodu trebao voditi neki drugi domaći trener, smatra 1.158 čitatelja, odnosno 10 posto.

Ukupno 986 čitatelja, tek 9 posto, želi da novu šansu dobije Mehmed Baždarević.

Sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH bit će održana 10. novembra, ali postoji mogućnost da ona bude prolongirana kako bi bez žurbe bio izabran trener, kojem će biti povjerena A reprezentacija BiH.