"El Clasico" u Zenici
55

Anketa / Navijači Veleža i Zrinjskog će biti bijesni: Poznata jedinstvena cijena karte za finale Kupa BiH

K. H.
Detalj s posljednje utakmice između Veleža i Zrinjskog (Foto: FK Velež/Facebook)
Detalj s posljednje utakmice između Veleža i Zrinjskog (Foto: FK Velež/Facebook)
Jedinstvena cijena karte za finalni meč Kupa Bosne i Hercegovine između FK Velež i HŠK Zrinjski koštat će 25 KM, a ova informacija svakako će izazvati bijes kod navijača mostarskih klubova.
Primjera radi, Velež za svoje domaće utakmice naplaćuje karte u iznosu od pet do 10 KM, dok Zrinjski za mečeve u Čitluku karte prodaje po cijeni od pet KM.

S obzirom na to da će najveći broj navijača na finalni meč u Zenicu doći iz Mostara, a jasno je da im za prijevoz i troškove puta treba najmanje 50 KM, negdje čak i znatno više, nema sumnje da će navijači biti vrlo nezadovoljni cijenom ulaznice za stadion Bilino polje i jasno je da se postavlja pitanje koliko je to zapravo pošteno prema njima.

Inače, oba kluba će dobiti po 3.000 ulaznica za ovaj meč, dok će 2.000 ulaznica za ovaj susret zadržati Nogometni savez BiH.

Navijači Veleža će putovati trasom Mostar-Jablanica-Konjic-Sarajevo-Zenica dok će navijači Zrinjskog putovati rutom Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno-Travnik-Vitez-Zenica.

Navijačima će biti dozvoljeno putovanje kombijima i autobusima, a riječ je o utakmici visokog sigurnosnog rizika.

Veležovi navijači će biti smješteni na zapadnoj tribini, dok će pristalicama Zrinjskog pripasti istočna i sjeverna tribina. Južna tribina će biti zatvorena na insistiranje navijača Čelika koji svoj klub bodre s tog mjesta.

Podsjetimo, utakmica finala Kupa između Veleža i Zrinjskog će biti odigrana na stadionu Bilino polje u Zenici 17. maja u 18:00 sati.

Facebook