Nogomet
199

Navijači uživaju u Limasolu, Zmajeve će protiv Kipra bodriti i najmlađi

Piše: D. B.
(Foto: Dalibor Bošnjak/Klix.ba)
Navijači nogometne reprezentacije BiH, koji će naše Zmajeve bodriti protiv Kipra, nalaze se Limasolu, gdje se sjajno provode i nestrpljivo očekuju odlučujuću utakmicu za baraž.

Na Kipru je vrijeme veoma lijepo, a temperature dosežu i 34 stepena. Navijači uživaju u ljepotama Limasola, između ostalog i tamošnjim plažama. Atmosfera je zaista sjajna, posebno nakon supervažne pobjede protiv Velsa u Zenici, koja nam je omogućila da sami odlučujemo o plasmanu u baraž. Za to će biti potrebna pobjeda protiv Kipra na GSP stadionu u Nikoziji u utakmici koja se igra u utorak navečer od 20:45 sati. Remi će biti dovoljan ako Izrael ne pobijedi Belgiju.

Među navijačima je i jedanaestogodišnji Asad Grabovica, koji je stigao na svoje prvo gostovanje s reprezentacijom BiH.

"Dosad sam išao samo na utakmice reprezentacije BiH koje se igraju u Zenici. Ovo je moje prvo gostovanje i veoma sam sretan zbog toga. Ovdje na Kipru je lijepo, jedva čekam utakmicu. Pobijedit ćemo 1:0 ili 2:1. Najdraži igrač mi je Edin Džeko, mislim da će on dati gol ako bude igrao, a ako ne bude, tu je Milan Đurić. Idemo u baraž, a onda i na Evropsko prvenstvo", izjavio je mladi navijač BiH.

Zmajeve će u utorak na GSP stadionu u Nikoziji bodriti otprilike 1.000 navijača te će im, nadamo se, pomoći da pobjedom osiguraju plasman u baraž. Podrška će im definitivno biti potrebna, jer i Kiprani mogu u baraž ako pobijede, a Izrael izgubi od Belgije.

Posljednji trening uoči sutrašnje utakmice reprezentacija BiH će obaviti večeras na GSP stadionu u 19:30 sati. Trening će trajati sat vremena.

Od ranije je već poznato da selektor Mehmed Baždarević najvjerovatnije neće moći računati na povrijeđenog Edina Cocalića, a naš ljekarski tim radi na oporavku kapitena Edina Džeke.

Inače, Limasol ima nešto više od 200.000 stanovnika i drugi je najveći na Kipru te posjeduje najvažniju luku. Poznat je i po proizvodnji vina.

U našoj galeriji pogledajte kako izgledaju ulice Limasola, stari dio grada i marina.