Grozota na nedjeljnom derbiju
0

Navijači skandirali Adebayoru: Trebao si poginuti u Angoli

Totalsport
Emmanuel Adebayor (Foto: AFP)
Emmanuel Adebayor (Foto: AFP)
Nedjeljni derbi engleskog nogometnog prvenstva između ljutih londonskih rivala Tottenhama i Arsenala ponudio je ružna, nehumana skandiranja dijela navijača “topnika”.

Naime, napadač Tottenhama Emmanuel Adebayor, nekadašnji igrač Arsenala, počašćen je pjesmom: “Trebao si to biti ti, trebao si to biti ti koji je poginuo u Angoli”.

Jasno je to aludiranje na tragični incident koji se dogodio prije prošlogodišnjeg Afričkog kupa nacija u Angoli kada su u terorističkom napadu na autobus togoanske reprezentacije smrtno stradale tri osobe. Adebayor je bio u autobusu koji je izrešetan puškom, a kasnije je rekao da ga i “dalje progone” duhovi prošlosti.

"Kako možete tako nešto skandirati? U glavi ne možete biti čisti i tako nešto vikati. Pa to su djeca. Kako možete odgajati djecu da pjevaju o Busbyjevim bebama (i minhenskoj katastrofi, op.a.). Kakvo će to dijete postati? Ne usuđujem se pomisliti. Ne znam što se može učiniti, ali može se učiniti nešto roditeljima te djece. Odvratno je i tome nema mjesta u životu", rekao je zgroženi menadžer Tottenhama Harry Redknapp nakon utakmice koju je njegova ekipa dobila 2-1.

Inače, Adebayor je boje Arsenala branio između 2006. i 2009. godine, nakon čega je prešao u redove Manchester Cityja. Po transferu, bijes navijača Arsenala navukao je u međusobnom srazu “građana” i “topnika” slavivši postignuti gol pred njima i nagazivši na lice Robina van Persieja.

Iako se kasnije izvinio za svoje ponašanje, očito mu Arsenalovi navijači nisu zaboravili izdaju. Ipak, negdje se mora podvući granica.