Nogomet
210

Navijači se okupili u znak podrške klubu: Sloboda je pitanje časti grada Tuzle

Piše: O. T.
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Nakon što je Azmir Husić najavio odlazak iz Slobode, navijači su odlučili pružiti podršku klubu u nadi da će se ispuniti Husićevi zahtjevi da gradske vlasti pomognu klubu.

Kao što su i najavili, navijači Slobode su stigli u 11:55 sati, odnosno "pet do 12", na stadion Tušanj, a okupilo se preko 1 000 simpatizera prvoplasirane ekipe BHT Premijer lige. Prilikom najavljivanja da će se okupiti, navijači su putem društvenih mreža iznijeli svoj stav o problemu.

"Mi navijači i simpatizeri FK Sloboda nismo u mogućnosti ozbiljnije finansijski pomoći timu, potpisati reprogram otplate duga i rješavati ključne probleme. Ali mi navijači i simpatizeri kluba smo spremni pokazati koliko volimo i živimo za ovaj klub i koliko nam je stalo do njegove sadašnjosti ali i budućnosti. Moralna podrška nerijetko je izuzetno važna, prije svega kao poruka ali i kao glas koji se ne može i ne smije zanemariti i ignorisati, stoga vas molimo da sutra u 5 do 12 zahvalimo momcima za svaku radost koju su nam priredili u proteklom periodu, za svaki osvojeni bod i za svaku ostvarenu pobjedu i da iskreno, najiskrenije i iz sveg srca uputimo podršku čovjeku koji je bez i najmanje skrivenih namjera pokazao koliko želi dobro klubu koji je bio na pragu gašenja…

Nedjelja 5 do 12, nije samo stvar Slobode i sporta u pitanju je prekretnica u načinu odnosa politike prema društvu uopšte, odnosu politike prema volji naroda, odnosu politike prema zdravim idejama… Bogom se jedinom kunemo, da svetinju izdat nećemo", poruka je navijača.

Azmir Husić je pomogao Slobodi da se iz 1. lige Federacije BiH vrati u najveći rang bh. fudbala, te da zasjedne na prvo mjesto. Međutim, razočaran odnosom gradskih vlasti prema klubu najavio je odlazak.